Online leningen vergelijken

De drempel om een lening af te sluiten is een stuk lager geworden, mede omdat men gedurende de economische crisis sneller een lening afsloot. Ook nu de crisis grotendeels voorbij is, kiezen veel mensen voor een financiƫle extra aan de hand van een lening. Banken en kredietverstrekkers spelen handig in op deze vraag, door hun leningen online aan te bieden. In dit artikelen we vertellen we meer over een aantal leningen. We behandelen, ook de komende weken, veelvoorkomende leningen, maar ook minder bekende leningen. In dit artikel staan de volgende leningen centraal:

Pluskrediet
Speciaal voor mensen tussen de 60 en 65 jaar, is het pluskrediet ontworpen. Het pluskrediet is afgeleid en gebaseerd op het doorlopend krediet. Zo kunnen ook mensen die ouder zijn dan 60 een doorlopend krediet afsluiten. Omdat het gaat om een zogenoemd consumptief krediet, zal het geld gebruikt kunnen worden voor de aanschaf van een nieuwe auto, wasmachine of een vakantie. Zo kunnen ook 60-plussers genieten van de voordelen van de doorlopende lening en een stuk ruimer leven.

Flexibele kredieten
Een andere benaming voor het flexibele krediet is de doorlopende lening. Zoals de naam al zal doen vermoeden, is het doorlopend krediet vooral een flexibel krediet. Dat komt door een aantal belangrijke factoren. Zo bepaal je van tevoren een leenbedrag, maar betaal je alleen lente over delen die je ook echt hebt opgenomen. Daarbij kun je tussentijds boetevrij extra geld aflossen. Maar, wanneer je het geld weer nodig hebt, kun je na het aflossen ook weer geld opnemen, tot aan de kredietlimiet.

Studentenlening
De studentenlening, ook wel aangeduid met het studentenkrediet, is een lening speciaal voor studenten. Omdat het voor studenten soms moeilijk is te voorzien in hun dagelijkse kosten, bieden veel banken en kredietverstrekkers deze lening aan. De rente is een stuk lager dan andere leningen. Na het afstuderen van de lener begint het afbetalen. De studentenlening wordt dan overgezet in een andere bekende lening, namelijk het doorlopend krediet.

Afsluiten
Een lening afsluiten kan in een muisklik geregeld zijn. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er genoeg leningen. We adviseren je dan ook om op zoek te gaan naar een geschikte bank of leenverstrekker. Ga met deze mensen in gesprek en vraag alles wat je wil weten. Zij kunnen je advies op maat geven en ervoor zorgen dat je straks een goede lening hebt afgesloten.