Het voordeelkrediet

Speciaal voor huiseigenaren is er het voordeelkrediet, een speciale lening met een lagere rente. Deze lening is tegenwoordig bij steeds meer banken en kredietverstrekkers af te sluiten door mensen die een eigen huis bezitten. Voordelig dus, want deze mensen betalen vaak al een hoog bedrag aan hypotheek per maand. In zo’n geval kan het lastig zijn wanneer je wil verbouwen of op een andere manier geld nodig hebt. Het voordeelkrediet is er dan juist voor hen en biedt hen de mogelijkheid om, tegen een lage rente, toch een lening af te kunnen sluiten voor bijvoorbeeld de bekostiging van een kleine verbouwing.

Het voordeelkrediet iets voor jou?
Als je zeker wil weten of het voordeelkrediet iets voor jou is, kun je hier lezen wat de lening inhoudt en hoe deze in zijn werk gaat. Afhankelijk van de bank waar je het krediet afsluit, betaal je een bepaalde rente. Wanneer je bijvoorbeeld tot aan 15.000 euro besluit te lenen, betaal je een hogere rente dan wanneer je meer leent. Op het moment dat je het geld op je rekening hebt staan ga je rente betalen. Voorwaarden van de lening zijn dat deze vooral geschikt is voor een benodigd bedrag tussen 10.000 en 75.000 euro. Als lener moet je tussen de 23 en 64 jaar oud zijn. Bij het afsluiten van de lening worden overige afspraken gemaakt.

Afbetaling
Je betaalt rente en aflossing op het moment dat je geld hebt overgemaakt van je lening naar je rekening. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag, dus het bedrag dat je ook daadwerkelijk gebruikt. Het voordeelkrediet maakt gebruik van een variabele rente, wat betekent dat de rentetarieven kunnen wijzigen. Afhankelijk daarvan kan de looptijd van de lening toe- of afnemen. Wanneer de rente stijgt, zul je langer bezig zijn met afbetalen dan wanneer de rente daalt. Je bent namelijk maandelijks gewoon hetzelfde kwijt zijn. Tussentijds extra geld op je lening aflossen, waardoor je de looptijd dus eigenhandig kunt verkorten, is boetevrij toegestaan. Tevens mag je geld dat je hebt afgelost opnieuw opnemen.

Online aanvragen
Het voordeelkrediet kun je online aanvragen, middels een vrijblijvende offerte. Daarop zie je precies wat de lening je zal gaan kosten. Ook vragen kun je in veel gevallen online stellen. Mocht je liever persoonlijk iemand spreken, dan bieden de meeste banken je de mogelijkheid om een afspraak te maken.