Verstandig met geld

Geld is altijd een belangrijk onderwerp van de samenleving geweest. Geld is de motor van het leven geworden en daarom is het zaak er verstandig mee om te gaan. We zetten een stap in de goede richting door je artikelen aan te bieden die je leren verstandig met geld om te gaan.

Risicometer leningen
Als je besluit geld te lenen, bijvoorbeeld om een verbouwing te bekostigen of een grote aanschaf te doen, zul je in aanmerking komen met talloze leningen. Er zijn op deze site voldoende leningen terug te vinden, met allerlei nuttige informatie. Ook raden we je aan om de Risicometer Leningen te doen. Met deze tool kun je namelijk precies uitvinden wat een lening voor jou gaat betekenen. De Risicometer Leningen zoekt uit wat de risico’s van een lening voor jou kunnen zijn. Zo kun je voorkomen dat je een lening afsluit die niet bij jouw situatie past.

Risico’s van beleggingen
Beleggen kan je veel geld opleveren. Zeker wanneer je een beetje ervaring hebt in beleggingen en precies weet waar je moet zijn, kun je er flinke winst uithalen. Maar aan beleggen kleven ook risico’s. Je weet immers nooit van tevoren wat er met een beleggingsfonds gaat gebeuren. Je moet wat dat betreft weten wat er in de economie speelt. Om de risico’s rondom beleggingen te beperken willen we je adviseren om de informatie over beleggingen op deze site goed door te nemen. Op die manier kun je jezelf behoeden voor een grote misstap. Je zou immers niet de eerste zijn die flink het schip ingaat met beleggen.

Voorkom beleggingsfraude
Beleggingsfraude komt steeds vaker terug. De fiscale recherche kent geen genade en wie beleggingsfraude pleegt, zal daarvoor opdraaien. De straffen zijn niet mis. Hoge boetes en in veel gevallen gevangenisstraffen voor mensen die willens en wetens frauderen. Onder beleggingsfraude wordt onder meer verstaan dat je handelt in aandelen met voorkennis. Dan weet je van tevoren wat een bepaald aandeel gaat doen en zorg je dat je het in handen krijgt, of juist verkoopt. Zorg dat je weet waar je mee bezig bent als je belegt. Vraag om advies bij beleggers en begin met een beleggingsfonds dat door een extern persoon wordt begeleid. Zo weet je zeker dat je niet eindverantwoordelijk bent.

Risico’s vermijden
Veel mensen zijn bang dat ze in financiĆ«le problemen komen bij het aangaan van een lening of hypotheek. Omdat niet iedereen even goed overweg kan met geldzaken, adviseren we om zoveel mogelijk risico’s uit de weg te gaan. Dat kan door je te verdiepen in de geldzaken in kwestie, maar ook door advies te vragen bij onafhankelijke experts. Wanneer je geen vertrouwen hebt in een lening, een hypotheek of wat voor financieel product dan ook, dan doe je er beter aan om het product te vermijden. Er zijn vaak genoeg vervangers. Want het laatste wat we willen is dat je in de problemen komt.