Geld en zo

Alle informatie die van belang kan zijn over geldzaken vind je hier. We lichten leningen en hypotheken toe, doen uit de doeken welke spaarvormen en beleggingsfondsen er zijn en laten je de risico’s van geld zien.

Hypotheek afsluiten
Een huis is erg duur. Omdat veel mensen niet in staat zijn uit eigen zak een huis te bekostigen, sluiten ze een hypotheek af. Een hypotheek is in feite een lening, die het bedrag leent om de kosten van een woning te dekken. Gedurende een looptijd van meestal dertig jaar wordt de lening afgelost. Maandelijks betaal je een deel aflossing en een deel rente. De rente is winst voor de bank. Er zijn verschillende hypotheken te vinden. Op deze website bieden we je een onafhankelijk overzicht aan. Zo kun je van tevoren besluiten welke hypotheek het beste bij jouw situatie past. Wanneer je vragen hebt, kun je altijd terecht bij een adviseur.

Risico’s van beleggingen
Beleggen kan je veel geld opleveren. Zeker wanneer je een beetje ervaring hebt in beleggingen en precies weet waar je moet zijn, kun je er flinke winst uithalen. Maar aan beleggen kleven ook risico’s. Je weet immers nooit van tevoren wat er met een beleggingsfonds gaat gebeuren. Je moet wat dat betreft weten wat er in de economie speelt. Om de risico’s rondom beleggingen te beperken willen we je adviseren om de informatie over beleggingen op deze site goed door te nemen. Op die manier kun je jezelf behoeden voor een grote misstap. Je zou immers niet de eerste zijn die flink het schip ingaat met beleggen.

Geld voor studie, spaarplan
Steeds meer mensen gaan studeren. Maar zoals alles kost ook een studie geld. En dat kan om duizenden euro’s gaan. Om die reden kun je er als ouders voor kiezen om een spaarrekening te openen voor de kinderen. Als je hier maandelijks geld instopt, hebben de kinderen rond hun achttiende een mooi bedrag openstaan voor studie. Banken spelen hier ook handig op in en bieden spaarplannen aan. Banken komen je dan tegemoet, omdat zij het gespaarde geld achttien jaar kunnen gebruiken om te beleggen, en betalen een forse rente. Op deze website informeren we je ook over spaarvormen.

Advies bij geldzaken
Zoals je hebt gemerkt komt er heel wat kijken bij geldzaken. Lang niet alles is zo vanzelfsprekend. Bovendien verschilt een lening nogal van een belegging en is een spaarvorm weer heel wat anders dan een hypotheek. En toch zijn er ook overal weer overeenkomsten. Niet gek dus dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Wanneer je meer informatie over geldzaken wil, kun je (behalve op deze site) ook terecht bij banken en financiƫle adviseurs. Zij zullen je met plezier uitleggen wat al die zaken nu precies betekenen en wat ze voor jou kunnen doen.